Guatemala 2018

Kirahvin tämän vuoden Guatemalalainen kahvi tulee Antonio Salvadorin tilalta Huehuetenangosta. Antonio Salvador on toisen sukupolven maatilan omistaja ja hän kuuluu ADIESTO-osuuskuntaan. Antonio aloitti kahvinviljelyn 1980 -luvulla istuttamalla caturra ja catuai kahvitaimia. Kostean maaperän ja hyvien sääolosuhteiden ansiosta ne alkoivat tuottaa hyvin satoa. Yhdessä kolmen lapsensa kanssa Salvadorin perhe työskentelee jatkuvasti paremman laadun vuoksi.  

Koska Salvadorin perhe tuntee alueen maaperän ja hyvän ilmaston, he pystyvät parantamaan maatalouskäytäntöjään ja parantamaan kahvin laatua. He valvovat jatkuvasti mitä maatila tarvitsee, hoitavat kasveja ja niiden varjostusta, lannoittavat, torjuvat tuholaisia ja tauteja, valvovat sadonkorjuuta ja useita sadonkorjuujaksoja. He ovat myös kehittäneet paljon kahvin prosessointia. Käymisprosessi, peseminen ja kuivaus vaatii jatkuvaa optimointia.

Antonio Salvadorin kahvipavut kerätään ja valikoidaan käsin. Niiden annetaan käydä kaksi päivää ja sen jälkeen ne pestään ja kuivataan sementtipatioissa 4-5 päivää. Viljelyksien kasteluun käytetään lähdevettä ja ne saavat nauttia 15 – 30 asteen lämmöstä Huehuetenangon alueella sijaitsevalla maatilalla ympäri vuoden.

Kahvi on käsinpaahdettu Kirahvin paahtimolla noin 10 minuuttia 205 asteeseen. Maussa on mandariinin hapokkuutta, kuivatun viikunan makeus ja jotakin marsipaaniin vivahtavaa.

Tätä kahvia pääsee maistamaan MEET YOUR ROASTER -tapahtumassa perjantaina 27.7 Kirahvin paahtomestari Tommi Hulkkosen uuttamana. Paikkana on Koto designmarket Jyväskylän keskustassa ja aika 13:30-16:00.


Jätä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Sale

Unavailable

Sold Out