Kahvimme on myyty loppuun ja saamme lisää raakakahvia joulun välipäivinä. Tänä vuomma siis emme enää toimita uusia tilauksia. Mukavaa joulunaikaa! (Jo tehdyt tilaukset toimitetaan.)

Neljä syytä, miksi Punaisen Kirahvin kahvit ovat erityisiä

Kirahvin kahvit ovat erityislaatuisia, mutta millä tavalla? Pidämme neljää asiaa laatumme takana itsestään selvänä hyvälle kahville. Välillä unohtuu, etteivät useimmat henkilöt ketkä juovat kahvejamme, ole välttämättä tulleet ajatelleeksikaan näitä.

Siispä tässä lyhyesti, mikä niissä meidän kahveissa on niin erikoista:

Syy numero 1: laatu

Joskus hyvän kahvin takeeksi yritettiin markkinoida merkintää ”100% arabica -kahvia”. Arabica -kahvi voi kuitenkin maistua melkein miltä tahansa. Olemme itse luottavaisempia Q-grading järjestelmään. Kaikki hankkimamme raakakahvi on arvioitu vähintään 84:n pisteen arvoiseksi. Se tulee parhailta kahvitiloilta ympäri tropiikin. Kahvimme maku tulee pelkästään siitä, miten se on viljelty, käsitelty ja paahdettu, eli emme lisää kahviimme mitään.

Syy numero 2: jäljitettävyys 

Mietitkö koskaan mistä kahvisi tulee ja miten se on viljelty? Kaikki kahvimme on jäljitettävissä tilan tai käsittelyaseman tarkkuudella. Tämä on tärkeää kahvin maun kannalta: sitä erityisempi maku kahvissa yleensä on, mitä pienemmältä maantieteelliseltä alueelta se tulee. Vielä tärkeämpää tämä on vastuullisuuden kannalta. Jos kahvipaketissasi on kahvia 30:ltä eri kahvitilalta, miten voit tarkistaa viljelijän instagramista, miten kahvi on viljelty? *

Syy numero 3: paahto

Kahvimme on käsityötä, koska se on ainut tapa tehdä huippulaatuista kahvia. Paahdamme kaiken kahvimme pienissä erissä ja tilauksesta. Meiltä lähtee vain vastapaahdettua kahvia riippumatta kuinka iso tai pieni tilaus on. Pienet erät ovat tärkeitä laadun kannalta. Hyvän makuista kahvia tietyltä tilalta tai käsittelyasemalta ei ole saatavilla isoja määriä. Isoissa erissä paahdettaessa iso osa huippulaatuisesta kahvierästä menisi hukkaan jo tuotekehitysvaiheessa. Toista se on pieniä eriä paahtaessa. 🔥

Syy numero 4: tuoreus

Kahvi maistuu uskomattoman herkulliselta tuoreena. Kahvin makeus ja hapokkuus ovat täydellisessä tasapainossa ja mausta pystyy erottamaan miellyttäviä ja jännittäviä makuja. Käytämme kahden kuukauden päiväystä. Kahvin maku on parhaimmillaan tuoreena. Kahvista riippuen makupiikki on yksi – kolme viikkoa paahdosta. Omien kokeilujemme perusteella kahden kuukauden kohdalla kahvimme sisältävät vielä riittävästi alkuperän makua, jotta ne ovat hintansa arvoisia. Joissakin kahveissa maku säilyy kauemmin, joissakin vähemmän aikaa. Harmittavan useat paahtimot käyttävät edelleen puolen vuoden tai pidempää päiväystä, vaikka samat maun kehittymisen lainalaisuudet pätevät heidänkin kahveihin.

Tiivistettynä

Punainen Kirahvi kahvipaketissasi takaa kahvin erityislaatuisuuden.

 -Tommi

Kahvimme.

 

*Dislcaimer: kaikilla viljelijöillä, keneltä hankimme kahvimme, ei ole instagram -tiliä.

**Hieman vanhassa, mutta oikein säilytetyssä kahvissa on yleensä makea ja etanoliin vivahtava maku. Vanhassa ja huonosti säilytetyssä kahvissa ei välttämättä ole makua ollenkaan, tai se on epämiellyttävän karvas. Pääasiassa vanhat kahvit maistuvat vanhalle, eivät erityisille.


Jätä kommentti

Kommenttisi julkaistaan tarkistuksen jälkeen.

Sale

Unavailable

Sold Out